Sivut

perjantai 12. huhtikuuta 2019

Drops Nord ensimmäiset kokeilut

...mutta ei varmasti viimeiset.

Drops Nord tuli markkinoille joitain vuosia sitten ja sain sitä silloin pari kerää joululahjaksi. Suuresta lanka- ja työmäärästä johtuen vasta nyt se pääsi työn alle. Sattui niin, että samalla aikaa mulla oli toinenkin työ, johon valitsin saman langan. Toinen työ yksin- ja toinen kaksinkertaisena.


Jo syksyllä kudoin pojalle pipon, mutta se on aika ohut. Hyvä niin, kun tyyppi on aika kuumaverinen. Kuitenkin kovempien pakkasten aikaan on hyvä olla paksumpikin pipo. Olin ajatellut Oslo-huenia, mutta koen sen jotenkin naiselliseksi (ehkä siitä syystä, että suurin osa näkemistäni pipoista on tehty naisille). Niin tai näin, langat oli ostettu ja tein saman kun syksyllä, koska se on hyvin kelvannut (vaikka muuta epäilin). Lanka on kaksinkertaisena, puikoilla 3,5 mm 100s ja pipo on aavistuksen tiukka, puikot olisivat voineet olla puoli numeroa isommat. Korkeutta pipolla on 27,5 cm ennen kavennuksia. Sekin olisi voinut olla hieman korkeampi, koska poika vetää pipon niin syvälle päähän. Lisää vaikka 5 cm seuraavaan.

Lanka: Drops Nord väri 16
Hankintapaikka: Menita Korkeavuorenkatu
Langan menekki: 106 g
Puikot: Bambu 3,5 mm


Toisesta työstä laitan alustavan kuvan tähän, tuplalapaset. Tässä siis ne alimmat, valmistunevat oletettavasti seuraavana talvena....

Lanka: Drops Nord
Hankintapaikka: Lahjaksi saatu
Langan menekki: 48g
Puikot: koivu 2,5 mm

Kuten kuvista näkee, ne on otettu jo talvella. Tämä talvi on ollut niin kiireinen, etten ole saanut postattua ja muutenkin käsitöiden tekeminen on jäänyt aika vähiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti