Sivut

lauantai 6. huhtikuuta 2024

Sukat palvelukseen lähtevälle,

 mutta onneksi ei ihan vielä ole lähdössä. 


Jostain siis luin, että armeijassa on hyvät varusteet mutta osassa varuskuntia palvelevat ovat pyytäneet äitejä kutomaan sukkia. Nämä menee ensi talvena ihan muutenkin, jos tulee yhtä runsasluminen ja kylmä talvi, joka meillä nyt on ollut. Vieläkin Helsingissä lunta kymmenisen senttiä. 

Lisään tähän vähän mittoja, jos teen vaikka toisetkin. 

Näissä on Lankamaailman Ville-lanka 16 s puikolla, puikot koivua 3mm. Lanka meni vaa’an mukaan 146g, mutta jouduin hakemaan neljännen kerän kärkikavennusten saamiseksi samalla värillä, muutama kerros jäi puuttumaan kärjestä. Oliko kerissä hiukan liian vähän lankaa vai heittääkö mun keittiövaaka? No ihan sama. Resorin pituus 7 cm ja koko varren pituus 18 cm. 

Kantapäässä 34 s, jotka jakautuu 12+10+12. Kavennukset joka toinen krs kunnes puikoilla on 16 s. Kannattaisi varmaan jättää kaksi välikerrosta kavennusten väliin ensi kerralla. Sitten kavennettu matkan varrella vielä  kertaalleen 2x2s ennen kärkikavennuksia.

Kärkikavennukset aloitetaan kun on kudottu 59 krs. Ensi kerralla varmaankin kavennuksia ennen pikkuvarvasta vielä kolmannen kerran. Näissä kärkikavennukset tehty joka toisella krs kunnes puikoilla on kuusi s. sen jälkeen joka krs. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti